Sigarayı bırakmak ve elektronik sigara kullanmak istiyorsunuz ama hangi cihazı alacağınızı bilmiyor veya nereden, nasıl sipariş vermeniz gerektiğini bilmiyorsanız sizler için bilmeniz gerekenleri önemli ayrıntılarıyla bir araya getirdik.

Son zamanlarda çevrenizde veya internet ortamında elektronik sigara kullananları ve hatta fahiş fiyatlara satmaya çalışanları görmüşsünüzdür. Siz de bu kişiler gibi sorunsuz bir şekilde internet üzerinden çok uygun fiyatlara sipariş verebilirsiniz. Aşağıda listelediğimiz cihazların hemen üstüne tıklayarak nereden alabileceğinizi görebilirsiniz. Sizler için sadece en uygun ve en güvenilir cihazları seçmeye özen gösterdik. Örnek vermek gerekirse Türkiye’de 300+ TL gibi fiyatlara satılan cihazlar aslında 35-50 dolar arasında ve herkes ama herkes size önereceğimiz yerden temin etmektedir.

Öncelikle sigara boyutundaki cihazları önermiyoruz, çünkü o boyuttaki cihazlar size asla istediğiniz elektronik sigara deneyimini yaşatmayacaklar. Hatta elektronik sigara hakkında yanlış bir fikre kapılmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden bakkallarda bile bulunan bu elektronik sigara türlerinden uzak durmanızı öneririz.

Diğer önemli bir ayrıntı ise iki farklı elektronik sigara kullanımı bulunmaktadır.

Ağıza çekim: Normal bir sigara içermiş gibi önce ağıza daha sonra ise ciğere çekme yöntemine verilen isimdir.

Ciğere çekim: Nargile içermiş gibi direkt buharın ciğere çekilmesine denilmektedir ama işin ilginç yanı ise elektronik sigara kullananların çok büyük bir kısmı ciğere çekime müsait cihazlar kullanmaktadır. Bu yüzden ağıza çekim olsun diye kendinizi kısıtlamayın.

Peki sigaranın yerini tutuyor mu?

Açıkça söylemek gerekirse elektronik sigara ve binbir çeşit likitlerinden damak tadınıza göre beğendiğinizi denedikten sonra bir daha normal sigara içmek istemeyeceksiniz. Hem sigaraya göre %95 daha az zararlı hem de bir o kadarda lezzetli olan elektronik sigara ile hiç farkına varmadan normal sigarayı bırakabilirsiniz.

Bilmeniz gereken teknik terimler

Tank = Normalde Atomizer, Atty, Ato vb. bir çok isme sahip olduğu için ve kafanızı karıştırmamak için kısaca biz tank diyoruz. Likitin konulduğu bölmedir.

Mod = İçerisinde pili taşıyan kısım yani alt tarafta bulunan parça için verilen kısaltma.

Coil = Tankın içine yerleştirilen pamuk ve tel ile donatılmış ufak parçaya verilen isimdir. İçerisinde tel ve telin etrafına dolanmış veya içerisinden geçirilmiş pamuk bulunmaktadır. Tankın içinde ıslanan pamuk moddan gelen güç ile ısınan tel ile buhar oluşturur.

Hangi elektronik sigaraları tercih etmeli ve neden?

İlk başta sadece likitinizi içine koyup 5 kere power tuşuna basarak kullanmaya başlayabileceğiniz cihazlardan söz edeceğiz. Kalem mod olarakta bilinen bu cihazlar daha önce elektronik sigara kullanmamış ve mutlaka denemek isteyenler için birebir. Dikkatinizi çekmek istediğimiz bir nokta var. Şu ana kadar kimi elektronik sigaraya başlattıysak bir veya bilemediniz iki ay sonra daha gelişmiş cihazlar almak istediler. Tecrübelerimize dayanarak bu cihazları sadece başlangıç için ve elektronik sigara hakkında bir tecrübe edinebilmeniz için tavsiye ediyoruz. Uygun fiyatları ile eğer küçük bir ihtimalde olsa :=) beğenmeyecek olursanız çok rahat bir şekilde tekrar satabilirsiniz. Sipariş verirken yanında yedek coilde sipariş vermenizi öneririz.

Eleaf iJust 2 - Joyetech AIO - Innokin Endura T22

Eleaf iJust 2 – Eleaf markasının iJust 2 modeli özellikle Türkiye’de elektronik sigaraya başlayanların ilk duraklarından birisidir. 2600 mAh bataryaya sahip olan iJust 2 beraberinde 5.5ml kapasitesine sahip tank ile birlikte satılıyor. Sadece ciğere çekim için kullanılmaktadır.

iJust 2 Fiyat: 23$ yaklaşık 68 TL

Joyetech AIO – Joyetech firmasının mart ayında çıkardığı AIO (All In One) kullanım kolaylığı bakımından eşsiz bir cihaz. 1500mAh bataryası ve 2ml kapasiteile tankı ile bütünleşik olan AIO hem ciğere çekim için hem de ağıza çekim için güzel bir seçenek. Tank kısmının en iyi yanlarından biri  kesinlikle akıtma sızdırma gibi sorunlar yaşatmamasıdır.

Joyetech AIO Fiyat: 17,81$ yaklaşık 51 TL 

Innokin T18 – Bir başka kalem mod çeşidi olan Innokin T18 son zamanlarda özellikle ağıza çekim içmeyi sevenlerinlerin vazgeçilmezi diyebiliriz. 1000mAh bataryası ve 2.5ml likit kapasitesi bulunmaktadır.

Innokin T18 Fiyat: 25,90$ yaklaşık 74 TL

Yukarıdaki elektronik sigaraların pilleri dahili olup, usb kablosu ile sarj edilirler. Bu cihazları aldığınız zaman beraberinde tankları da olacaktır ve başlangıç için yeterli olacaktır.

Şimdi ise biraz daha ileri seviye ama yine yeni başlayanlar için kullanımı kolay cihazlara geçiyoruz. İleri seviye derken gözünüz korkmasın sadece bir kaç farklı özellikleri ve ekranları bulunuyor ama daha çok ileriye dönük cihazlardır. Bu tür bir cihaz alıp artık arkanıza yaslanıp buharın keyfini çıkarabilirsiniz. İlk başta önerdiğimiz cihazlar ise daha çok elektronik sigara konusunda emin olamayanlar içindi.

Öncelikle almak istediğiniz cihazın bataryası dahili mi harici mi olması gerektiğine karar vermeniz gerekiyor. Günümüzde yeni çıkan cihazların çok büyük bir kısmı için harici pil ve bu pillere uygun şarj cihazı almanız gerekiyor ve bu yüzden başlangıçta masrafta beraberinde artıyor. Harici pile sahip cihazların avantajlarından biri ise yedek pilinizi yanınızda taşıyabiliyor olmanızdır ve bittiği anda hemen pili değiştirip kullanmaya devam edebilirsiniz. Dahili pili olan cihazların genelde şarj sırasında kullanımı tavsiye edilmediği için şarj süresi boyunca beklemeniz gerekmektedir.

Eğer daha önce elektronik sigarayı deneme fırsatınız oldu ve beğendiyseniz, aşağıdaki cihazların sizin için daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Aşağıdaki cihazlarda içlerinde sabit pilleri bulunmaktadır ve usb kablosu ile şarj edilirler.

Smok R80 - Coolfire IV - Tesla Nano - Cuboid Mini

Kendi bataryası olan elektronik sigaralar:

Smoktech R80 TC Box – 4 farklı renk seçeneği bulunan Smok R80 modeli yeni nesil özelliklerin hepsini barındırıyor. 4000mAh pil kapasitesi ve 80 Watt güce sahip olan Smok R80 harici pil ve şarj cihazları ile uğraşmak istemeyenler için hem performanslı hem de çok şık bir cihaz. Tanksız versiyonunu öneriyoruz çünkü birazdan yeni başlayanların vazgeçilmezi olan Toptank Mini’yi tavsiye edeceğiz.

Smoktech R80 TC Box Fiyatı: 41,40$ yaklaşık 118 TL

Cuboid Mini 80W – İleri seviye kullanıcıların en sevdiği iki pilli cihazların arasında yer alan Cuboid modunun mini versiyonu yeni başlayanlar için ayrı bir seçenek. 2400mAh dahili pili olan Cuboid Mini 80 Watt güce sahip ve yeni nesil özelliklerin hepsini barındırıyor. Diğer güzel bir yanı ise tamamen bu cihaz için tasarlanmış tankı ile beraberinde geliyor. Tankı ise Joyetech AIO veya daha sonra söz edeceğiniz Cubis ile aynı mantığa sahip sadece şekilleri farklı ve aynı şekilde kesinlikle akıtma veya likit sızdırma gibi sorunları bulunmuyor.

Cuboid Mini 80W Fiyat: 51,30$ yaklaşık 145 TL

Innokin Coolfire IV TC 100W – Nisan ayında tanıtılan Innokin Coolfire IV 3300mAh dahili pile ve beraberinde tankı ile birlikte geliyor. 100 watt güce sahip olan Coolfire için 4 farklı renk seçeneği bulunuyor. Performans ve yeni nesil özellikler açısından kesinlikle harika bir cihaz diyebiliriz.

Innokin Coolfire IV Fiyat: 58,44$ yaklaşık 166 TL

Yeni nesil özellikler diye kısalttığımız şeyler ise sıcaklık kontrolü, güncellenebilir yazılım desteği veya kullanılan tele göre katsayı ayarlanabilmesi gibi özelliklerdir. Henüz elektronik sigara hakkında bilginiz yok ise kafanızı karıştırmak istemedik. Sıcaklık kontrolü nedir? ne işe yarar? diyorsanız bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Smok R-Steam - Eleaf Pico - Evic VTC Mini

Kendi bataryası olmayan, harici pil almanız gereken cihazlar:

Joyetech Evic VTwo Mini + Cubis Tank

Son zamanların en çok satan modlarından birisi olan Evic VTC Mini günümüzde bir çok kişinin belkide ilk aldığı cihazdır. Joyetech tarafından her ay yeni bir güncelleme ile yeni özellikler kazanan Evic VTC Mini boyut olarak dahili pilli cihazlara göre daha küçük ve hem ileri seviye hem de yeni başlayanlar için mükemmel bir cihaz. 75 Watt güç, güncellenebilir yazılım desteği ve farklı renk seçenekleri ile küçük ama güçlü bir cihaz. Bu cihaz elektronik sigara camiasında o kadar çok sevildiki bir çok kişide birden fazla bulunmaktadır. Eğer ekstra pil ve şarj aleti almak sorun değilse ve ileriye yönelik bir cihaz istiyorsanız gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz. İster Cubis tank ile birlikte isterseniz aşağıdaki önereceğimiz tanklardan birisiyle sipariş verebilirsiniz. Tek pil ile çalışmaktadır. Eğer Evic VTC Mini’yi tercih ederseniz yazdığımız kullanım kılavuzunu okumanızı tavsiye ederiz.

Evic VTC Mini + Cubis Tank Fiyat: 47,66$ yaklaşık 136 TL

Eleaf Pico + Melo 3 Mini Tank

Birinci sırada yer alan Evic VTC Mini ile aynı yazılıma sahip olan Pico geçtiğimiz mart ayında tanıtıldı. Boyut olarak VTC Mini’ye göre biraz daha ufak olan Pico’nun VTC Mini’ye göre hiç bir eksik yanı yok. Burada seçim artık sizin zevkinize kalmış. Daha fazla bilgi almak için buradaki tanıtım yazımıza bir göz atabilirsiniz.  Tek pil ile çalışıyor ve 75 watt güce sahip.

Eleaf Pico + Melo 3 Mini Tank: 38,25$ yaklaşık 110 TL

Smok R-Steam Mini

Bir başka tek pille çalışan cihaz. Görünüm olarak neredeyse aynı diyebileceğimiz Evic VTC Mini‘den pek fazla bir farkı bulunmuyor. 80 Watt güce sahip ve daha iyi okunabilir bir ekranı bulunuyor.

Smok R-Steam Mini Fiyat: 38,22$ yaklaşık 109 TL

Eğer içinde pili bulunmayan bir cihaz tercih etmek istiyorsanız hangi pilleri nereden ve ne kadara alabileceğinizi buradaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Son olarak yeni başlayanlar için önerebileceğimiz tanklara geldik. Farkettiyseniz yukarıda bir kaç tane elektronik sigaranın yanında tank bulunmuyordu hatta bulunsa bile sadece modunu alıp aşağıdaki iki tanka göz atmanızda fayda var.

Toptank Mini

KangerTech firmasının ürettiği Toptank Mini yeni başlayanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz. İlerleyen zamanlarda kendi coilinizi hazırlayabileceğiniz aparatı bulunan ve Türkiye içerisinde yedek parça bulmakta zorlanmayacağınız kullanışlı harika bir tank. Hem ağıza hem de ciğere çekim imkanı sunuyor. Tad ve buhar performansı bakımından da gerçekten başarılı bir atomizer.

Toptank Mini Fiyat: 23,47$ yaklaşık 66 TL

Joyetech Cubis

Yazımızda bir kaç yerde adı geçen Cubis diğer tanklara göre farklı bir yapıya sahip olduğu için likit sızdırma veya akıtma gibi sorunları bulunmuyor. Kullanımı çok kolay ve hem ciğer çekimi hem de ağıza çekim için bir çok farklı coili bulunuyor. Joyetech Cubis coilleri kullanım kılavuzunu bu yazımızda bulabilirsiniz.

Joyetech Cubis Fiyat: 17,10$ yaklaşık 49 TL

Sipariş verirken nelere dikkat etmeli?

Bu sözünü ettiğimiz cihazları Fasttech (malum site) mağazasından sipariş vereceğimiz ve yurtdışından geleceği için sipariş verirken dikkat etmemiz gereken ufak ayrıntılar bulunmaktadır.

Sipariş verirken 20 dolar üstü siparişlerde kargo bedava olduğu için her parçayı ayrı ayrı sipariş vermeye özen gösterin. Bunu yapmamızdaki amaç paketin küçük ve hafif olmasını sağlamaktır ve böylece gümrükte herhangi bir sorun yaşamamış olacağız. Eğer olurda (düşük bir ihtimal) paketiniz gümrük tarafından satıcıya tekrar gönderilirse merak etmeyin Fasttech sitesi paranızı tekrar iade etmektedir. Bu yüzden gönül rahatlığı ile buradan sipariş verebilirsiniz. Zaten Türkiye’de herkes buradan veya benzeri diğer sitelerden sipariş vererek Türkiye’de 2 3 katı fiyatına satmaktadır. Sadece bu siteyi önermiş olmamızın sebebi ise tekrar hatırlatmakta fayda var para iadesinin mümkün olmasıdır.

Mod kısmını ve tank kısmını ayrı ayrı sipariş veriniz. Eğer set halinde alıyorsanız zaten kutusu yine modun kendi kutusu ile aynı olacaktır. Bir paket içerisinde sadece bir mod bulunmasına özen gösterin.

Cihazların farklı renkli renk seçenekleri varsa ürünlerin bulunduğu sayfada sağ taraftaki listeye bakarak istediğiniz rengi seçebilirsiniz.

Gümrükte göze batmamak için kendi adınıza sipariş verdikten sonra aileniz ve arkadaşlarınız adına da sipariş verebilirsiniz.

Bir diğer önemli husus ise kargo seçimi yaparken kesinlikle Tracking Number yani takip numarası olan kargoların tercih edilmesidir.

Bu okumuş olduğunuz yazı yeni çıkan cihazlar ile sürekli güncellenmektedir ve içiniz rahat bir şekilde bu listeye göre sipariş verebilirsiniz.

Burada sözünü ettiğimiz veya etmediğimiz elektronik sigaralar hakkında sorularınız, merak ettikleriniz varsa lütfen yorumlarda sorunuz. Aramıza hoşgeldiniz.

Günlük veya anlık indirimleri kaçırmamak için Facebook sayfamızı takip etmeyi unutmayın